Wat is leiderschapscoaching?

Constant hoor je het om je heen: leiderschap. Leiderschapscoaching is dan ook een van de buzzwoorden van 2021 én 2022. En maar goed ook, een betere wereld begint namelijk bij jezelf. Extreem eigenaarschap en de regie over je eigen leven nemen leidt tot betere individuele en teamprestaties. 

In jouw positie is leiderschap belangrijk. Jij bent de leider. Van een team, van een onderneming, je staat bovenaan in de hiërarchie. Dat maakt het makkelijk om dingen van je af te schuiven. Fouten en taken, om maar wat te noemen. Het verbeteren van prestaties begint bij jezelf, ook bij teamprestaties. 

Met leiderschapscoaching leer jij, in samenwerking met een leiderschapscoach, je eigen valkuilen van leiderschap herkennen. Iemand die daar actief mee aan de slag gaat, groeit harder dan ooit tevoren. In dit artikel lees je alles over leiderschapscoaching.  

Wat is leiderschapscoaching?

Met leiderschapscoaching helpen onze coaches jou als leider of manager binnen een organisatie met het inzetten van je kennis en vaardigheden. In principe leren we je om te ‘leiden’. Maar dat is zo’n breed begrip, daar heb jij geen boodschap aan. 

Vaak zien we leiderschap als iets wat je ontwikkelt door een paar trainingen te volgen. De leider rent van hot naar her om allerlei brandjes te blussen, teamleden te ondersteunen en daar waar nodig wat werk af te vangen. Volgens ons is dat geen leiderschap. Als leider hoor jij de persoon te zijn die de sterke en zwakke punten van teamleden herkent, hen taken geeft die daarop aansluiten en die het team beter dan ooit tevoren laat renderen. 

Daar draait leiderschapscoaching ook om. We nemen je manier van leiden onder de loep en kijken waar het misgaat. Wat gaat er mis? Waarom handel je op bepaalde manieren? En heeft dat met jezelf te maken of is het team niet geschikt voor deze opdracht? 

Het draait om begeleiden. Niet om leiden. 

Waarom leiders baat hebben bij leiderschapscoaching

Jij bent de persoon die de leiding heeft. Je hebt successen beleefd en hard gewerkt om op deze positie te komen. Je bepaalt de koers en verwachtingsmanagement heb je behoorlijk goed in de smiezen. 

Veel leidinggevenden, managers en ondernemers hebben die zaakjes op orde. Ze weten in te grijpen op momenten dat het moet. Maar ze weten niet los te laten op momenten dat dat moet. Leiderschap is namelijk ook los durven laten, werknemers het zelf uit laten ‘zoeken’. Dat is pittig. Lastig. Zeker wanneer je dat zelfstandig moet leren, hoe pak je dat aan?

Een leiderschapscoach laat je dat inzien. Je leert perfect inzien op welke momenten ingrijpen nodig is, wat je goed beheerst, en wanneer je de teugels moet laten vieren, wat je nog niet goed beheerst. Juist daarom is leiderschapscoaching voor iedere leider goed.

Dat is de lijn waar je constant op balanceert als leider: ingrijpen of loslaten. Zonder coaching krijg je dat niet of minder goed onder controle. Zeker als ondernemer is er niemand die feedback geeft op je manier van werken. Dan weet je ook niet of je het goed doet, toch? 

Een coach kijkt over je schouder mee en maakt van jou een betere leider. Hoe groot de organisatie of het team dat je leidt ook is, je hebt er baat bij. Je kijkt in de spiegel en verbetert jezelf. Continu. 

Met een leiderschapscoach je resultaten verbeteren

Het is leuk dat je een betere leider wordt, maar jij bent gericht op prestaties. Goed nieuws: door je samenwerking met een leiderschapscoach presteert je team en/of onderneming ook beter. 

Door je verbeterde manier van leiden zal de machine nog ‘geolieder’ lopen en betere resultaten behalen. Een goed bedrijfsresultaat begint namelijk ook bij jezelf. Mensen vinden het geweldig om betrokken te worden in bepaalde processen en te zien dat hun leider investeert in zichzelf. 

Daar willen ze harder voor werken. Daarvoor zijn ze bereid alles te geven. Leiderschapscoaching verbetert je leiderschapskwaliteiten, bedrijfsresultaten én de band met je mensen. Niet onbelangrijk. Eigenlijk doe je jezelf tekort als leider wanneer je niet samenwerkt met een leiderschapscoach. 

Onze methode Inline Leadership en leiderschapscoaching

YIM in Business heeft een eigen methode ontwikkeld: Inline Leadership. Een leiderschapsmethode waarin jij leert ‘inline’ te leven en werken zoals jij bedoeld bent. Je maakt daardoor optimaal gebruik van je gaven en talenten en groeit in persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en zakelijk succes. 

Dit zijn de uitkomsten van Inline Leadership leiderschapscoaching:

Je ontdekt wie je werkelijk bent en met welke unieke kwaliteiten je het verschil maakt binnen je team of onderneming. 

Je leert hoe je vanuit focus, commitment en integriteit de keuzes maakt die je dichter bij je doel brengen.

Je krijgt grip op jezelf, je leven en je business. Je onderneemt of managet vanuit focus en verplettert je doelen. Leiderschapscoaching helpt je het verschil maken. 

Je vergroot je zelfvertrouwen, vrijheid en invloed. 

Met leiderschapscoaching krijg jij relevante kennis, inzichten en tools zodat je kunt doen waar je goed in bent. Inline met jezelf, daar ligt de kracht. 

Ga ervoor. Behaal betere resultaten.

Als leider bereik je meer met leiderschapscoaching. Iemand die je een spiegel voor kan houden is goud waard, want van je medewerkers hoef je dat niet te verwachten. Durf die stap te zetten en boek eindelijk de resultaten die je wilt boeken. Leiders die niets doen, worden na verloop van tijd ingehaald door jonge honden die er alles voor over hebben om jouw positie over te nemen. En dat wil je niet. 

Plan daarom een gratis kennismakingsgesprek in met een van onze coaches. Laten wij je zien wat voor groeibriljant je bent. En gaan we direct wat stappen zetten.

Of check de resultaten van anderen!